Ympäristöasiat tutuiksi elämän kaikilla alueilla

Ympäristöön liittyvät asiat ovat nykyään yhä keskeisemmässä roolissa. Luonnon ja ympäristön hyvinvointiin kiinnittävät huomiota niin yksityiset ihmisetkin kuin erilaiset organisaatiot ja yhteisöt. Myös me haluamme kiinnittää tähän asiaan huomiota ja jakaa ihmisille tietoa ympäristöön liittyvistä asioista, jotta jokainen ihminen voisi tehdä oman osansa ympäristön hyvinvoinnin kehittämiseksi ja elinolosuhteiden turvaamiseksi tuleville sukupolville. Ympäristöön liittyvät asiat kuuluvat ihan kaikille ihmiselle, eivät vain päättäjille tai organisaatioille.

Miten minä voin vaikuttaa?crossing_elephant

Liian monet ihmiset ajattelevat, että yksittäisen ihmisen teoilla ei ole vaikutusta koko maapallon tilaan. Tämä ei kuitenkaan ei pidä paikkaansa! Jos jokainen yksilö tekee ympäristön kannalta kestäviä ja hyviä valintoja, koko maailma ja sen asukkaat voivat paremmin nyt ja tulevaisuudessa. Jokaisella pienelläkin teolla on merkitystä, kun jokainen toimii yhteisen hyvän eteen. Yhdessä voimme vaikuttaa merkittävällä tavalla omaan ja jälkeläistemme elinoloihin.

Vaikuttaminen lähtee liikkeelle pienistä, arkisistakin valinnoista. Kotitalousjätteiden lajittelu, tavaroiden kierrätys ja kestävät valinnat ostoksilla ovat vain muutamia jokapäiväisen vaikuttamisen keinoja. Myös esimerkiksi auton hankinta tai hankkimatta jättäminen voivat olla ympäristötekoja! On ymmärrettävää, että joukkoliikenteen käyttö pienemmissä kaupungeissa tai maaseudulla voi olla haastavaa. Tärkeintä on miettiä ympäristöasioita ja valintoja oman elämän kannalta kokonaisuutena.

Ympäristövastuuullisuus töissä

Ympäristöön liittyvät valinnat ovat tärkeitä jokaisen ihmisen henkilökohtaisessa elämässä, mutta erityisen tärkeitä ne ovat joissakin ammateissa ja työtehtävissä. Monilla aloilla ympäristötietoisuus sisältyy koulutukseen, mutta koulutusten sisällöt muuttuvat ja toisaalta ammattitaito vaatii päivitystä tasaisin väliajoin. Ympäristövastuullisuus on erityisen tärkeä osa ammattitaitoa ravintola-alalla, sillä ammattikeittiöiden tekemät valinnat vaikuttavat koko elintarvikeketjuun aina kuluttajan lautaselle asti. Tälla alalla toimivat henkilöt voivat osoittaa ympäristövastuullisuutensa suorittamalla ympäristöpassin, jonka sisältö perustuu Valtioneuvoston päätökseen.

Arjen kestävät valinnat

Sivustoltamme löydät tietoa kestävästä kehityksestä ja siitä, miten ympäristöasiat voidaan paremmin ottaa huomioon elämän eri osa-alueilla. Kestävät valinnat säästävät luontoa, mutta säästöä voi tapahtua myös lompakossasi! Voit hyödyntää sivustomme tietoja työssäsi sekä harrastuksissa ja muissa vapaa-ajan puuhissa. Tee vihreästä ajattelusta ja kestävistä valinnoista osa arkeasi, missä tahansa liikutkin. Ota projektiin mukaan koko perhe!